Stilul de joc ”Tacanistul”

Stilul de joc ”Tacanistul”

Rafael+Nadal+2012+Australian+Open+Day+14+gH8y5INJZCyl

Tacanistul este un jucator de tenis care nu face altceva decat sa astepte greseala adversarului. El sta pe fundul terenului de tenis si trimite toate mingi inapoi, lung si inalt, alegand foarte bine. Poate fi pregatit sa stea chiar si 4,5 ore pe terenul de tenis. Tacanistul nu forteaza greseala adversarului prin intermediul unor lovituri aspre, dar il forteaza psihic, facandu-l sa-si piarda rabdarea, arma lui principala fiind monotonia (”sa mori de plictiseala”).

Pentru a-l invinge, in nici un caz nu intra in jocul lui. Asta ar insemna sa accepti ca el sa impuna jocul. Ai doua cai de a-l convinge:

1. Preseaza-l tot timpul, ataca-l, obliga-l sa greseasca.

2.Invita-l sa atace la fileu, unde de regula, tacanistii nu se simt in largul lor.

Pentru a-l forta sa greseasca, nu lovi exagerat de tare. El asta si asteapta, sa lovesti tare, el sa-ti trimita mingea de tenis inapoi, iar tu sa gresesti.  Fii agresiv, dar atat cat sa tii mingea in terenul de tenis. Joaca variat, alterneaza mingile lungi, cu efect de topspin, care-l impinge in spate, cu mingi mai scurte, nu neaparat scurta propriu-zisa, ci lovituri taiate la nivelul liniei de serviciu. Obijnuieste-te cu gandul ca vei sta mult pe terenul de tenis si ca ai de muncit, inarmeaza-te cu multa rabdare si vei castiga partida de tenis.

O modalitate eficienta de a-l ataca este sa-i dai impresia ca i-ai intrat in joc. Loveste si tu lung, inalt si cu efect. La un moment dat, imprima mingii de tenis un efect mai pronuntat si avanseaza la fileu. Nu te apropia foarte mult de fileul de tenis. Adversarul tau va fi surprins (s-ar utea nici sa nu observe ca ai inaintat la fileu). iar daca mingea este lunga, este greu sa te paseze, cel mai mult va incerca un lob.

Crezi ca ai un posibil adversar cu acest stil de joc?

Vino la Hoia Tenis Club si te vom invata cum sa treci peste un meci de tenis maraton cu usurinta!

 

 

 

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.